O nama

Klapa Bunari nastala je unutar družbe Vodiških žudija 2003.godine sasvim slučajno jer su pojedinci oko nas pa i mi sami primjetili da ima tu nešto šta sliči na tercu, a u pozadini su se nazirali nekakav bas i bariton, pa i fuzija.

U samim počecima kroz klapu je prošlo mnogo mladih Vodičana željnih veselog druženja i dalmatinske pisme.Sa klapskom pismom dočekivale su se zore, pivalo se po vodiškim kalama i portunima, guštalo se ispod volata i prozora mladih vodiških divojaka.Neki su nas dočekivali osmijesima i vinom, a neki vrčinama i beštimjom, a zanimljivo je da se urušia čak i jedan dimnjak."Dobro jutro" i "Ponistra je drivo" naučene po sluhu bile su apsolutni hitovi tih početnih godina.

Gospodin Stipe Srdarev i njegova supruga Blažica, Vodičani koji žive u Sloveniji čuvši da klapa nema sredstava za ozbiljan rad i probe poklanja novčani iznos za jednogodišnje plačanje voditelja.Tom velikodušnom gestom klapa dobiva zamah i započinje sa ozbiljnjijim probama.

Osnivači klape Ante Juričev-Grgić, Nikola Rak, Branimir Sladoljev, Goran Mačukat i Marko Juričev Martinčev ostali su skupa i nakon tragične smrti prvog voditelja klape Tonija Grguričina, prvog tenora klape Teuta.Početkom 2006.godine dolaskom Ive Mikuličina na mjesto voditelja počinje uspon klape. U klapu tada iz Bilica dolaze Tomislav Slavica i Ivan Mikulandra, te iz Tisnog Roko Stegić.Roka će nakon dvi godine zamijeniti Ivan Lasan.Veoma uspješno klapu je od prosinca 2008. do listopada 2013.godine.vodio mladi dubrovački maestro Ivo Lise.

Klapa je desetostruki finalist i superfinalist Omiškog festivala (2017.osvaja Srebrni štit-2.nagradu žirija, 2016.osvaja Srebrnog leuta-2.nagradu publike, 2015.osvaja Zlatnog leuta-1.nagradu publike i brončani štit-3.nagradu žirija), 2012.pobjeda u Superfinalu, 2010.osvaja Srebrnog leuta-2.nagradu publike), nositelj nagrada sa Omiških Večeri Popularnih (2007. i 2008.prva nagrada publike) i Novih skladbi (2008.treća nagrada žirija), pobjednik 1.Festivala božićne klapske pisme u Zadru (2017.), pobjednik 14.Međunarodnog festivala klapa u Perastu 2015. (Crna Gora), trostruki pobjednik i osvajač Grand Prixa i zlatne plakete klapskog festivala Školjka u Pakoštanima (festival najboljih klapa sa zadarskog i šibenskog područja), četverostruki pobjednik Skradinskog susreta klapa, a zanimljivo je da je završila i na poštanskoj marci....

Nastupila je i na Šibenskoj šansoni, Splitskom festivalu, Kaštelanskom festivalu, Aklapela festivalu u Dubrovniku, Bašćinskim glasima, te u Lisinskom, Ciboni, Poljudu... kao i na mnogobrojnim klapskim smotrama i raznim manifestacijama.

Sadašnji voditelj klape je Filian Vuletić, a veliku podršku radu klape pružaju Grad Vodice financijski i Župa Vodice.