O nama

Pri povratku s procesije Sv. Duje 2003. dio članova više od stoljeća stare družbe „Vodičkih žudija“ posložili su glasove i zapjevali. Rodila se klapa koju će formalno utemeljiti u veljači 2004. pod imenom „Bunari“. Ime klape iznjedrilo je cjelonoćno pjevanje na dvjema obnovljenim krunama bunara na trgu ispred Crkve, sinonima Vodica. U samim počecima kroz klapu je prošlo mnogo mladih Vodičana željnih veselog druženja i dalmatinske pisme. S klapskom pismom dočekivale su se zore, pivalo se po vodičkim kalama i portunima, guštalo se ispod volata i prozora mladih vodičkih divojaka. Neki su ih dočekivali osmijesima i vinom, a neki vrčinama i beštimjom, a zanimljivo je da se urušio čak i jedan dimnjak. Kroz prve dvije godine postojanja klapa je gotovo svakodnevno pjevala iz gušta bez ikakve stručne pomoći. Gospodin Stipe Srdarev i njegova supruga Blažica, Vodičani koji žive u Sloveniji, čuvši da klapa nema sredstava za ozbiljan rad i probe poklanja novčani iznos za jednogodišnje plaćanje voditelja. Tom velikodušnom gestom klapa dobiva zamah i započinje sa ozbiljnijim probama. Klapa je ostala skupa i nakon tragične smrti prvog voditelja klape Tonija Grguričina, prvog tenora klape Teuta. Početkom 2006. Godine, dolaskom Ive Mikuličina na mjesto voditelja, počinje uspon klape. Veoma uspješno klapu je od prosinca 2008. do listopada 2013. godine vodio mladi dubrovački maestro Ivo Lise, a sa sadašnjim voditeljem Filianom Vuletićem klapa je zabilježila najviše uspjeha.

Klapa je desetorostruki finalist Omiškog festivala (2017.osvaja Srebrni štit-2.nagradu žirija, 2016.osvaja Srebrnog leuta-2.nagradu publike, 2015.osvaja Zlatnog leuta-1.nagradu publike i brončani štit-3.nagradu žirija), 2012.pobjeda u Superfinalu, 2010.osvaja Srebrnog leuta-2.nagradu publike), nositelj nagrada sa Omiških Večeri Popularnih (2007. i 2008.prva nagrada publike) i Novih skladbi (2008.treća nagrada žirija), pobjednik 1.Festivala božićne klapske pisme u Zadru (2017.), pobjednik 14.Međunarodnog festivala klapa u Perastu 2015. (Crna Gora), trostruki pobjednik i osvajač Grand Prixa i zlatne plakete klapskog festivala Školjka u Pakoštanima (festival najboljih klapa sa zadarskog i šibenskog područja), četverostruki pobjednik Skradinskog susreta klapa, a zanimljivo je da je završila i na poštanskoj marci....

Nastupila je i na Šibenskoj šansoni, Splitskom festivalu, Kaštelanskom festivalu, Aklapela festivalu u Dubrovniku, Bašćinskim glasima, te u Lisinskom, Ciboni, Poljudu... kao i na mnogobrojnim klapskim smotrama i raznim manifestacijama.